Română

Evenimente


La 25 septembrie 2015 Institutul de Istorie al AŞM a participat la un eveniment de promovare a ştiinţei, intitulat Noaptea Cercetătorilor Europeni, aflat la cea de-a doua ediţie în Republica Moldova. Iniţiativa organizării unui astfel de eveniment a fost lansată în anul 2005, iniţial el desfăşurându-se în 20 de oraşe din 15 ţări europene. De la an la an evenimentul ia amploare, astfel că în 2014 acesta s-a desfăşurat în peste 300 de oraşe din 29 de ţări europene.

Institutul de Istorie al AŞM a participat în acest an la eveniment cu o expoziţie de carte, lucrări cu caracter monografic, culegeri de documente şi studii semnate de cercetătorii instituţiei în anii 2014-2015, numerele Revistei şi Anuarului institutului pentru aceşti ani, alte ediţii didactice şi de popularizare a ştiinţei apărute sub sigla instituţiei.  De asemenea, vizitatorilor standului institutului li s-a propus să cunoască realizările colectivului său de cercetători prin prezentări PowerPoint şi navigarea sitului instituţional. Chiar dacă mesajul expoziţional nu a fost unul tridimensional, el a atras atenţia celor dornici de a cunoaşte ultimele realizări din domeniul istoriei, mulţi dintre vizitatori zăbovind clipe în şir răsfoind, lecturând şi chiar făcând notiţe din lucrările expuse.

Dialogul direct dintre cercetătorii institutului şi vizitatori sperăm că a reuşit să le distrugă ultimilor anumite stereotipuri şi cunoştinţe eronate, atât din domeniul pur ştiinţific, cât şi a celui instituţional, legat de procesul de activitate într-o instituţie din domeniul ştiinţei în condiţiile specifice RM.

Vom menţiona, în plus, că organizatorii evenimentului au propus publicului un spectacol artistic, de pe scena centrală evoluând diferite ansambluri artistice de muzică şi dans, dar şi cântăreţi de estradă, care au reuşit a crea o atmosferă de sărbătoare, în pofida vremii posomorâte de afară.

RSS
Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: [email protected]
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC