Română

Evenimente


La 8 decembrie 2016, în Sala de conferințe a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală s-a desfășurat ședința Consiliului Științific a Institutului de Istorie al AŞM privind audierea Rapoartelor de activitate științifică pentru anul 2016. Din partea conducerii AŞM la întrunire a asistat prof. dr. hab. Victor ŢVIRCUN, Academician-coordonator al Secţiei Ştiinţe Umanistice şi Arte, precum şi dr. hab. Victor GHILAŞ, director al Institutului Patrimoniului Cultural al AŞM, membru al aceleaşi secţii.

Agenda şedinţei, la care a participat întregul colectiv al Institutului, a inclus, în prima sa parte, audierea rapoartelor de dare de seamă despre activitatea științifică şi reuşitele după cel de-al doilea an de executare, în cadrul proiectelor instituționale. Acestea au fost prezentate de directorii de proiect: academician Andrei EȘANU, conf. dr. Constantin UNGUREANU, prof. dr. hab. Ion ŞIŞCANU, conf. dr. hab. Ana PASCARU.

În cea de-a doua parte a şedinţei au fost prezentate rapoarte de dare de seamă despre activitatea științifică în cadrul a trei proiecte ale tinerilor cercetători, aflate la final de realizare, de către directorii respectivelor dr. Sergiu BACALOV, dr. Marius TĂRÎȚĂ, dr. Mariana ȚÂBULAC / conf. dr. Silvia CORLĂTEANU. De asemenea conf. dr. Silvia CORLĂTEANU a prezentat raportul de dare de seamă despre activitatea științifică în cadrul proiectului bilateral al II al AȘM cu ISSM-CNR Italia.

În continuare prof. univ. dr. hab. Ion ȘIȘCANU a prezentat membrilor consiliului lucrarea "În atentia Europei: Basarabia și plebiscitul. Conferința sovieto-română de la Viena (27 martie – 10 aprilie 1924)". (15 c.a.). Autor dr. hab. Gheorghe COJOCARU, care a fost recomandată pentru editare. Pe final au fost abordate diverse probleme privind buna activitate pe sfârşit de an şi planificarea activităţilor pentru anul 2017.

Ca urmare a celor relatate de raportori, prof dr. hab. Victor ŢVIRCUN a ţinut să aducă înalte aprecieri activităţilor ştiinţifice realizate pe parcursul anului 2016 şi a venit cu câteva concretizări în privinţa doleanţelor expuse de raportori.
























Descarcă arhiva foto completă

RSS
Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: [email protected]
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC